سیر؛ سلاح پنهان در برابر سرماخوردگی!
خواص سلامتی سیر مورد توجه بسیاری از تحقیقات قرار گرفته است، از جمله بررسی اینکه آیا سیر میتواند در پیشگیری یا کاهش مدت زمان سرماخوردگی مؤثر باشد.
سایر کاربردهای سیر شامل کاهش فشار خون، کمک به پیشگیری از بیماریهای قلبی و حتی کاهش خطر ابتلا به سرطان میباشد.
سیر از دوران مصر باستان برای درمان بیماریها استفاده میشده است. در سال ۱۸۵۸، لوئی پاستور، شیمیدان فرانسوی، خواص ضدباکتری سیر را مورد تأیید قرار داد.
سیر را میتوان خام، پخته یا در قالب مکمل مصرف کرد، اما سؤال این است که تأثیر آن تا چه حد قابل اطمینان است؟
تحقیقات متعددی نشان میدهند که سیر خواص مثبتی دارد، اما شواهد قطعی نیستند.
تقویت سیستم ایمنی
سیر سرشار از مواد مغذی مانند پتاسیم، فسفر، روی و گوگرد است و ممکن است به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از عفونتها کمک کند.
سیر میتواند سلولهای ایمونولوژیک مانند ماکروفاژها و لنفوسیتها را فعال کند.
تحقیقات نشان داده است که عصاره سیر کهنه میتواند بهویژه برای تقویت سیستم ایمنی مفید باشد.
پیشگیری و کاهش علائم سرماخوردگی
سیر ممکن است به پیشگیری از ویروسهایی که باعث سرماخوردگی و آنفولانزا میشوند، کمک کند.
بهعلاوه، خاصیت ضد میکروبی سیر، شامل ترکیبات آلیسین و آجون، میتواند اثرات ضدویروسی قویای داشته باشد.
عصاره سیر کهنه میتواند به کاهش شدت و مدت زمان سرماخوردگی کمک کند.
آنتیاکسیدانهای این عصاره میتوانند از آسیب سلولی جلوگیری کنند.
انواع و میزان مصرف سیر
هیچ فرم قطعی برای میزان اثربخشی سیر وجود ندارد.
سیر خام و پودر شده هردو حاوی آلیسین هستند، اما پخت و حرارت میتوانند به کاهش این ترکیبات منجر شوند.
برای جذب بهتر، توصیه میشود سیر را در انتهای پخت اضافه کنید.
مصرف مناسب سیر
برای جلوگیری از سوء هاضمه ناشی از فروکتانهای سیر، که هضم آنها دشوار است، بهتر است از مصرف بیش از اندازه سیر خودداری کنید.
درمانهای خانگی دیگر برای سرماخوردگی
غرغره آب نمک، زنجبیل، عسل، استفاده از مرطوبکننده یا بخارساز، آبرسانی کافی، استراحت، شستشوی بینی با محلول نمکی، و مصرف ویتامین C و زینک، از جمله روشهای دیگر محبوب برای کاهش علائم سرماخوردگی هستند.